Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Картофена риба

От Петя Славчева Петя Славчева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

5-6 бр. сварени картофи,
1 стрък праз,
подправки по избор,
7-8 с.л олио,
3-4 с.л. оцет,
5 бр. кисели краставички,
1 лист маруля

Салатата се прави като картофите се намачкват като за пюре, прибавя се праза, нарязан на ситно и подправките, по избор и хубаво се омесва. В подходяща чиния или плато се разпределя салата, отгоре се нареждат тънките лентички кисели краставички, така че да приличат на люспи на риба. От марулята се правят перките на рибата.Окото на рибата се прави се прави от кръгче прясна краставица, издълбана и вътре сложено парченце червена чушка.

Дайте оценка:

Тагове: олио маруля праз ябълков оцет картофи кисели краставички

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче