Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Картофена гъба

От Петя Славчева Петя Славчева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Продукти:
500 г сварени картофи,
3 с.л. майонеза,
подправки по избор,
1 глава лук или бялата част на праза,
100-150 г мариновани гъби,
1 връзка копър

Докато са топли картофите се намачкват, добавя се майонезата и хубаво се разбърква, добавя се лукът и подправките и пак се разбърква. В голяма подходяща чиния с намокрени ръце се оформя пънчето на гъбата, след това се оформя и горната част - да има вид на гъба. Отгоре се нареждат гъбите, ако са цели се разрязват на две половинки. Копърът се поставя отстрани, за да изглежда като тревичка покрай голямата гъба.

Харесай страничката ни във Facebook!

Дайте оценка:

Тагове: праз копър картофи майонеза гъби кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче