Необходими продукти:
- 2 белтъка
- 225 г смлени бадеми
- 125 г пудра захар
- 1½ чаена лъжичка смляна канела
- ½ ч.л. ванилов екстракт
- пудра захар, за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 160 градуса и покрийте голяма тава с пергаментова хартия.
- Разбийте белтъците на твърд сняг в средно голяма купа.
- Смесете всички останали съставки и щипка сол, с изключение на пудрата захар, с шпатула в белтъците.
- Разделете сместа на топчета с размер на хапка с навлажнени ръце.
- Подредете ги върху подготвената тава, като оставяте разстояние между всяко топче.
- Печете 20-30 минути, или докато топчетата започнат леко да покафеняват.
- Следете ги внимателно и ги проверете по средата на печенето.
- Поръсете с пудра захар, докато са още топли, след което оставете да изстинат преди да ги сервиране.
- Ще се съхраняват годни за консумация в херметически затворена кутия до една седмица.
ИЗБРАНО