Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Канелени топчета

Идеални за закуска или за подслаждане през деня

Необходими продукти:

  • 2 белтъка
  • 225 г смлени бадеми
  • 125 г пудра захар
  • 1½ чаена лъжичка смляна канела
  • ½ ч.л. ванилов екстракт
  • пудра захар, за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 160 градуса и покрийте голяма тава с пергаментова хартия.
  2. Разбийте белтъците на твърд сняг в средно голяма купа.
  3. Смесете всички останали съставки и щипка сол, с изключение на пудрата захар, с шпатула в белтъците.
  4. Разделете сместа на топчета с размер на хапка с навлажнени ръце.
  5. Подредете ги върху подготвената тава, като оставяте разстояние между всяко топче.
  6. Печете 20-30 минути, или докато топчетата започнат леко да покафеняват.
  7. Следете ги внимателно и ги проверете по средата на печенето.
  8. Поръсете с пудра захар, докато са още топли, след което оставете да изстинат преди да ги сервиране.
  9. Ще се съхраняват годни за консумация в херметически затворена кутия до една седмица.

Дайте оценка:

Тагове: яйца пудра захар ванилия бадеми канела

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче