Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хрупкаво тофу

Идеално за пхапване просто така или сложено в салати

10’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 280 г твърдо тофу
  • 1 ч.л. соев сос
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. олио
  • 1 скилидка чесън, пресована, или 1/3 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 2 с.л. царевично брашно

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220 градуса.
  2. Нарежете тофуто на дебели филии и го подсушете добре с кухненска хартия. След това го направете на кубчета - около 20-25 броя.
  3. Смесете соевия сос, слънчогледовото и сусамовото олио, пушения червен пипер и щипка сол в купа. Добавете тофуто и го разбъркайте с маринатата и когато я попие, поръсете с царевичното брашно. Всички кубчета трябва да се покрият добре с него.
  4. Прехвърлете соевото сирене в плоска тава, покрита с хартия за печене, и го разпределете върху нея. Сложете във фурната и печете за 25-30 мин., като от време на време разтръсквайте тавата, за да се изпече тофуто равномерно до златисто.
  5. Сервирайте го поръсено със зелен лук или го комбинирайте в салати и други студени ястия.

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио пушен червен пипер царевично брашно соев сос тофу сусамово олио

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче