Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гофрети

Идеална закуска за мързеливите почивни дни

От Ивайла Тодорова
Ивайла Тодорова

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 300 мл прясно мляко
  • 230 г брашно
  • 2 с.л. захар
  • 1 щипка сол
  • 1 с.л. канела
  • 1/2 ч.л. джинджифил на прах
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 70 мл разтопено масло
  • няколко капки есенция ванилия

Снимка: Ивайла Тодорова

Начин на приготвяне:

  1. Яйцата се разбиват с млякото. Към тях се добавя предварително пресятото брашно.
  2. Слагат се захарта, солта, канелата, джинджифилът и ванилията. Добавят се маслото и бакпулвера. Трябва да се получи гладка хомогенна смес.
  3. Гофретите се пекат в намазан с масло гофретник до кафяв загар и хрупкавост.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол яйца бяла захар ванилия бяло брашно прясно мляко бакпулвер джинджифил на прах канела

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче