Необходими продукти:
- 2 яйца
- 300 мл прясно мляко
- 230 г брашно
- 2 с.л. захар
- 1 щипка сол
- 1 с.л. канела
- 1/2 ч.л. джинджифил на прах
- 1 пакетче бакпулвер
- 70 мл разтопено масло
- няколко капки есенция ванилия
Начин на приготвяне:
- Яйцата се разбиват с млякото. Към тях се добавя предварително пресятото брашно.
- Слагат се захарта, солта, канелата, джинджифилът и ванилията. Добавят се маслото и бакпулвера. Трябва да се получи гладка хомогенна смес.
- Гофретите се пекат в намазан с масло гофретник до кафяв загар и хрупкавост.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО