Необходими продукти:
- 90 г масло
- 2 средно големи глави лук, нарязани на едро
- 1 скилидка чесън, смачкана
- 500 г печурки, нарязани на ситно
- 2 с.л. брашно
- 1 л горещ пилешки или зеленчуков бульон
- 1 дафинов лист
- 4 с.л. сметана
Начин на приготвяне:
- Загрейте маслото в голям тиган и запържете лука и чесъна, докато омекнат.
- Прибавете гъбите и гответе на силен огън още 3 мин. И те трябва да омекнат.
- Поръсете отгоре брашното и разбъркайте.
- Налейте пилешкия бульон, оставете да заври. Добавете дафиновия лист и нека супата къкри за 10 мин.
- Махнете дафиновия лист и след като вече сте свалили тенджерата от котлона, пасирайте супата с ръчен пасатор.
- Накрая прибавете сметаната и сервирайте.
ИЗБРАНО