Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гъбена крем супа

Ароматна и вкусна

10’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 90 г масло
  • 2 средно големи глави лук, нарязани на едро
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 500 г печурки, нарязани на ситно
  • 2 с.л. брашно
  • 1 л горещ пилешки или зеленчуков бульон
  • 1 дафинов лист
  • 4 с.л. сметана

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте маслото в голям тиган и запържете лука и чесъна, докато омекнат.
  2. Прибавете гъбите и гответе на силен огън още 3 мин. И те трябва да омекнат.
  3. Поръсете отгоре брашното и разбъркайте.
  4. Налейте пилешкия бульон, оставете да заври. Добавете дафиновия лист и нека супата къкри за 10 мин.
  5. Махнете дафиновия лист и след като вече сте свалили тенджерата от котлона, пасирайте супата с ръчен пасатор.
  6. Накрая прибавете сметаната и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: чесън дафинов лист лук бульон готварска сметана гъби брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче