Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация


1 кг тесто,
4 кренвирша,
1 ч.ч. лютеница (аз използвах домашна),
кисели краставички,
1 яйце за намазване,
чубрица.



Разточете тестото на средно тънки кори. Нарежете триъгълни парчета като за кифлички и ги намажете с по една супена лъжица лютеница и поръсете с щипка чубрица. В най-широкия край на триъгълника слагате и по един рязан колбас (пушено месце, кренвирш) и кисела краставичка. След като завиете джумайките, ги намазвате с малко разбито яйце и отново поръсвате с чубрица. Пекат в предварително загрята фурна с вентилатор на 200 градуса.

 по рецепта на Люси

Дайте оценка:

Тагове: чубрица яйца кисели краставички кренвирши лютеница тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче