1 кг тесто,
4 кренвирша,
1 ч.ч. лютеница (аз използвах домашна),
кисели краставички,
1 яйце за намазване,
чубрица.
Разточете тестото на средно тънки кори. Нарежете триъгълни парчета като за кифлички и ги намажете с по една супена лъжица лютеница и поръсете с щипка чубрица. В най-широкия край на триъгълника слагате и по един рязан колбас (пушено месце, кренвирш) и кисела краставичка. След като завиете джумайките, ги намазвате с малко разбито яйце и отново поръсвате с чубрица. Пекат в предварително загрята фурна с вентилатор на 200 градуса.
по рецепта на Люси
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО