Необходими продукти:
- 500 гр брашно
- 7 г суха мая
- 325 мл топла вода
- 1/2 чаена лъжица захар
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица зехтин
- риган по желание
Начин на приготвяне:
- Изсипете сухата мая и захарта в топлата вода (не бива да е гореща). Добавете зехтина и оставете да набъбне за 10 минутки.
- Пресейте брашното, сложете към него солчица и риган. Смесете сухите съставки с течните и месете докато се получи гладко тесто.
- Намажете го със зехтин, както и купата, в която е, и оставете да втаса на топло или на слънце. Трябва поне да удвои размера си. После разделете на две топки. Разточете и оформете несъвършени пици.
- От това тесто се получават 2 големи.
- Сложете ги в тавичка върху хартия за печене. Намажете с доматен сос и сложете отгоре каквото предпочитате.
- Загрейте фурната на макс и печете на 200 градуса. Ще разберете, че са готови по златната коричка и уханието на Италия. Важно е да ги печете по отделно, а не едновременно във фурната.
ИЗБРАНО