Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Домашна пица

Ще разберете, че е готова по златната коричка и уханието на Италия

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
20’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 гр брашно
  • 7 г суха мая
  • 325 мл топла вода
  • 1/2 чаена лъжица захар
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица зехтин
  • риган по желание

 

Начин на приготвяне:

  1. Изсипете сухата мая и захарта в топлата вода (не бива да е гореща). Добавете зехтина и оставете да набъбне за 10 минутки.
  2. Пресейте брашното, сложете към него солчица и риган. Смесете сухите съставки с течните и месете докато се получи гладко тесто.
  3. Намажете го със зехтин, както и купата, в която е, и оставете да втаса на топло или на слънце. Трябва поне да удвои размера си. После разделете на две топки. Разточете и оформете несъвършени пици.
  4. От това тесто се получават 2 големи.
  5. Сложете ги в тавичка върху хартия за печене. Намажете с доматен сос и сложете отгоре каквото предпочитате.
  6. Загрейте фурната на макс и печете на 200 градуса. Ще разберете, че са готови по златната коричка и уханието на Италия. Важно е да ги печете по отделно, а не едновременно във фурната.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол риган бяла захар бяло брашно суха мая

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче