2 с.л. брашно
1 с.л. равна сладък червен пипер
700-800 мл гореща вода
1 яйце за застройка
6-8 яйца
2 скилидки чесън
лют червен пипер на вкус
черен пипер на вкус
сол на вкус
Направете от маслото и брашното светла запръжка. Добавете след това сладкия червен пипер, разбъркайте и веднага разредете с горещата вода. Сами преценете точното количество на водата, чорбата трябва да е плътна. Подправете с лют пипер, сол и черен пипер на вкус. Оставете малко да покъкри, за да не е сурово брашното.
Разбийте яйцето за застройката и го сипете на тънка струйка. Разбъркайте леко, за да се образуват нишки или както се казва да се пресече. От ниско чукнете и останалите яйца директно в чорбата и ги оставете на тих огън да се забулят за 6-7 минути. Накрая нарежете чесъна на тънки филийки и ги добавете към чорбата.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО