Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Чийзкейк с манго

За специален повод

20’ Подготовка
60’ Време за готвене
16 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

За блата:

  • 2 с.л. масло
  • 1 ч.ч. (и малко)мас трохи от бисквити (не много сладки)

За крема:

  • 1 ч.ч. почистено прясно манго
  • 2 с.л. вода
  • Няколко капки есенция от кокос (по желание)
  • Около 900 г крема сирене на стайна температура
  • 1 ч.ч. захар
  • 5 големи яйца
  • 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 150 градуса. Застелете кръгла тава с падащо дъно и диаметър 23 см с хартия за печене (както дъното, така и стените). Намазнете хартията с кокосово олио.
  2. В купа смесете бисквитените трохи, които лесно може да направите като сложите бисквити в блендер или чопър, заедно с разтопеното, но не горещо масло. Разбъркайте добре.
  3. Готовата бисквитена смес разпределете на дъното на тавата. Притиснете хубаво с помощта на дъното на чаша. Оставете в хладилника да стегне.
  4. Сложете мангото в чопър/блендер заедно с 2 с.л. вода и есенцията от кокоса (по желание). Блендирайте добре до получаването на пюре. Ако мангото не е много сладко, може да прибавите 2 ч.л. захар, за да го подсладите.
  5. Сложете крема сиренето в голяма купа. Прибавете захарта и разбийте с миксер на ниска степен, докато сместа стане гладка.
  6. Добавете яйцата едно по едно към крема сиренето, като бъркате непрекъснато с миксера на бавна степен. Сложете половината пюре от манго и изсипете брашното. Разбъркайте на ръка или с миксер на бавна степен.
  7. Изсипете сместа в тавата върху охладения блат и загладете.
  8. Разпределете с чаена лъжичка останалото пюре от манго върху крема, като всяка лъжичка от пюрето трябва да е на половин см разстояние от другата. С помощта на дървен шиш напrавете спираловидно движение от центъра към края на тавата през пюрето от манго. Така ще се получи красива фигура.
  9. Печете чийзкейка за около 1 час и 10 мин. Дори готов, при разклащане може да изглежда суров, но след като го извадите, ще стегне допълнително.
  10. Преди сервиране, оставете да се охлади напълно, за да го извадите лесно от тавата.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар крема сирене бяло брашно вода обикновени бисквити манго есенция кокос

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче