Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бисквитена торта

От Сиана Георгиева Сиана Георгиева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

пакет бисквити 
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 л мляко
плодове


4 яйца се разбиват с 1 чаена чаша захар. Прибавя се по малко от 1 чаена чаша брашно и 1 и 1/2 чаена чаша от 1 литър прясно мляко, докато се получи еднородна смес.

Останалото прясно мляко се поставя на котлона да заври. След това към него с непрекъснато бъркане се прибавя разбитата вече яйчена смес. Вари се до сгъстяване на крема. Когато е готов, се снема от котлона и се прибавя 1 ванилия, като се разбърква хубаво.

Бисквитите се потапят в прясно мляко преди подредбата. В подходяща форма се слагат първо плодовете и върху тях - ред бисквити, ред крем, два пъти. След като постои в хладилник за да стегне крема, се обръща върху поднос.

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар бяло брашно прясно мляко обикновени бисквити

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче