Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1/2 ч. ч. прясно мляко
- 4 с. л. кафява захар
- 2 ч. л. суха мая
- 1 ч. ч. брашно
- 4 с. л. масло
- Няколко капки есенция ванилия
Начин на приготвяне:
- Яйцето се разбива заедно с леко затопленото мляко, захарта, маята, ванилията.
- Пресятото брашно се добавя на етапи и се разбърква добре. Прибавя се разтопеното масло и отново се разбърква.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя на топло да втаса за 1 час.
- Гофретникът се загрява. От сместа се гребва със супена лъжица и се сипва в центъра на формата. Пекат се до приятен загар и хрупкавост.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО