Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Белгийски вафли

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
15’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 1/2 ч. ч. прясно мляко
  • 4 с. л. кафява захар
  • 2 ч. л. суха мая
  • 1 ч. ч. брашно
  • 4 с. л. масло
  • Няколко капки есенция ванилия

Начин на приготвяне:

  1. Яйцето се разбива заедно с леко затопленото мляко, захарта, маята, ванилията.
  2. Пресятото брашно се добавя на етапи и се разбърква добре. Прибавя се разтопеното масло и отново се разбърква.
  3. Купата се покрива със стреч фолио и се оставя на топло да втаса за 1 час.
  4. Гофретникът се загрява. От сместа се гребва със супена лъжица и се сипва в центъра на формата. Пекат се до приятен загар и хрупкавост.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца ванилия бяло брашно прясно мляко кафява захар суха мая

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче