Продукти: телешко месо от гърдите – 600гр., свинско месо от гръбнака с прешлените – 600гл., една малка кокошка- 1кг., шарена сланина с кожа – 300гр., може и бекон,2-3бр. кървавица, кисело зеле – 2.5кг., ориз 200гр., туршия от червено цвекло-500гр., лук 30-40гр., растително масло – 100мл., червено вино – 100мл., зелев сок- 100мл.,чер пипер – 3гр.., 2-3бр. дафинов лист, 1/2ч.л. черен пипер - зърна, малко чубрица- 2-3 щипки.Може да се добави сол, но не по-вече от 10-15гр.
Оризът се запържва в част от мазнината със ситно нарязаният лук,червен пипер, и омесва с нарязаното зеле и цвекло.В подходящ голям глинен съд, на дъното му се нарежда
ИЗБРАНО