свинско месо от гръбнака с прешлените – 600 гл.,
една малка кокошка - 1 кг.,
шарена сланина с кожа – 300 гр., може и бекон,
2-3бр. кървавица,
кисело зеле – 2.5 кг.,
ориз 200 гр.,
туршия от червено цвекло-500 гр.,
лук 30-40 гр.,
растително масло – 100 мл.,
червено вино – 100 мл.,
зелев сок - 100 мл.,
чер пипер – 3гр..,
2-3 бр. дафинов лист,
1/2 ч.л. черен пипер - зърна,
малко чубрица- 2-3 щипки.
Може да се добави сол, но не повече от 10-15 гр.
Оризът се запържва в част от мазнината със ситно нарязаният лук,червен пипер, и омесва с нарязаното зеле и цвекло. В подходящ голям глинен съд, на дъното му се нарежда
ИЗБРАНО