Необходими продукти:
- 1 ч.ч. брашно
- 3/4 ч.ч. прясно мляко
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. захар
- 1/2 ч.л. сода
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 яйце
- 2 с.л. оцет
- няколко капки есенция ванилия, щипка сол
Начин на приготвяне:
- Брашното се пресява в купа. Към него се добавят захарта, содата, бакпулверът и солта.
- В чашата с мляко се сипва оцетът. Разбърква се и се оставя за 5 минути да се активира. (Спокойно, няма да миришат на оцет. Нужен е, за да се получат шуплички)
- Млякото се добавя към брашното. Към тях се чуква яйцето, прибавят се олиото и ваниловата есенция. Разбърква се до хомогенност
- Палачинките се пекат в незалепващ тиган на средна степен на котлона. Правят се малки, като се сипва от сместа със супена лъжица. Може и с черпак за по-голяма форма.
- Когато започнат да се образуват шупли, се обръщат от другата страна.
- Съвет: Стават буквално за секунди, внимавайте да не прегорят.
ИЗБРАНО