Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Американски мини палачинки

Стават готови буквално за секунди

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
10’ Подготовка
20’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. брашно
  • 3/4 ч.ч. прясно мляко
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 яйце
  • 2 с.л. оцет
  • няколко капки есенция ванилия, щипка сол

 

Начин на приготвяне:

  1. Брашното се пресява в купа. Към него се добавят захарта, содата, бакпулверът и солта.
  2. В чашата с мляко се сипва оцетът. Разбърква се и се оставя за 5 минути да се активира. (Спокойно, няма да миришат на оцет. Нужен е, за да се получат шуплички)
  3. Млякото се добавя към брашното. Към тях се чуква яйцето, прибавят се олиото и ваниловата есенция. Разбърква се до хомогенност
  4. Палачинките се пекат в незалепващ тиган на средна степен на котлона. Правят се малки, като се сипва от сместа със супена лъжица. Може и с черпак за по-голяма форма.
  5. Когато започнат да се образуват шупли, се обръщат от другата страна.
  6. Съвет: Стават буквално за секунди, внимавайте да не прегорят.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио оцет яйца бяла захар ванилия бяло брашно прясно мляко бакпулвер сода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче