Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бързи кисели краставички

Вижте как лесно да си ги направите вкъщи

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
3’ Подготовка
15’ Време за готвене
1 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.ч. вода
  • 2 ч.л. копър
  • 1 с.л. естрагон
  • 1 с.л. кориандър
  • Хрян, по желание
  • 4 дафинови листа
  • 1 ч.ч. ябълков оцет
  • 2 с.л. кафява захар
  • 4 скилидки чесън, наситнени
  • 1 к.л. сминдух или синапено семе
  • 2 големи краставици, на тънки резени

Снимка: Юлиян Илиев

Начин на приготвяне:

  1. Слага се тиган на умерено силен огън и в него се изсипват всички подправки и чесънът. Оставят се за 4-5 мин. да потъмнеят.

    Снимка: Юлиян Илиев

  2. Огънят се намалява и се наливат оцетът и водата. Оставя се сместа да започне да къкри и се изчаква така 3 мин.
  3. Нарязаните краставици се слагат в дълбока купа и се заливат с маринатата от тигана.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. Оставят се да изстинат и след ден са годни за употреба. При спешна нужда - може и след час.
  5. Останалото се разпределя в буркани или кутии и се слага в хладилника.

Вариант 2:

Ако краставичките няма да се консумират в близко бъдеще, след заливането им с маринатата, се разпределят заедно с течността в стерилизирани буркани, които се затварят с капачките и се обръщат надолу с главата за едно денонощие. Прибират се по килери, изби, хладилници или (ако е зима) балкони. След няколко седмици са готови за отваряне.

Дайте оценка:

Тагове: чесън сол кориандър дафинов лист сминдух краставици копър ябълков оцет естрагон кафява захар кисели краставички вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче