Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Дискусия

23-05-2023 04:29:38
наука (нерегистриран)

спекулациии

30-01-2023 04:38:55
Стършел (нерегистриран)

Това с куркумата и джинджифила изби рибата....

29-01-2023 11:06:29
Максимален капацитет до кг ФК кг го (нерегистриран)

Прабългарите, що като има прабългари няма дъртобългари?

22-01-2023 12:00:12
Алцек Копрафагски (нерегистриран)

Толкова тъпотия в претенциозно написана статийка за българите отдавна не бях чел.Четенето му е майката,а тва нещо-афтуркатъ,явно не е чело.За храната на българите са писали и византийските и латинските и арабските хроникьори.Едидтвено верно е за булгура,който все още е традиционна храна в Североизточна България. Толкозззь!Срам ме е!

17-01-2023 09:06:35
Анна (нерегистриран)

Неграмотнице от сектата на Шломо какъв е тоя кон всред хранителните продукти. Имбецили, които не сте учили история и нямате грам познания за Тракийската цивилизация е забранено да пишете такива некашерни статитии гойот смахнат .

11-01-2023 06:12:29
Желяз каменоff (нерегистриран)

Хранили са се здравословно.но са яли и конско месо.

09-01-2023 11:56:42
Каквото знам (нерегистриран)

Първо, прото българите не са били само конен народ а сбор от ралични народи, с различно ниво на развитие, останали след разпада на Кошанската империя. Второ, потомците на Алцек в Италия донасят развито земеделие. Трето, данъците през Първото българско царство са включвали скрина мед и яйца. Четвърто, Ивайло е ядял много зеле.

09-01-2023 09:00:18
Олеле (нерегистриран)

Още след "племето на прабългарите" става ясно, че авторката е изумително неука. Обаче тази теория, че българите не обработвали земята, защото отваряли портал към света на мъртвите, изби рибата. Не знам откъде е почерпила тази информация, обикновено такива идеи идват след 4-тата ракия.

08-01-2023 08:33:19
говнояд (нерегистриран)

пак измислени тъпотии

08-01-2023 07:03:29
Дано (нерегистриран)

Не прекалявам, ама мнооого неграмотно.

07-01-2023 11:59:56
Аз (нерегистриран)

Осоляването с конска пот е разтърсваща идея. Като му се отвори на човек трето и четвърто око гледайте какви чудесии вижда.

07-01-2023 07:52:36
Осман (нерегистриран)

Още едно доказателство че Българите са от Турско потекло

31-01-2023 04:08:09
сус бе (нерегистриран)

когато е имало прабългари, Ататюрк още не е бил планиран да не говорим за раждането му и за идеята, за турската нация

07-01-2023 06:50:14
Дори и през Турското робство, (нерегистриран)

В хановете и в механите у нас се е предлагала само животинска храна - мръвки, дреболии и суджуци! Никакви зеленила там не са се предлагали! Доматите идват на трапезата ни, едва в края на 19-ти или в началото на 20-ти век. Ядяли са се само зелени домати, но не и зрели.

07-01-2023 06:41:45
Откъде ги изкопахте тез "славяни"? (нерегистриран)

Те лакова животно никога не е съществувало! Появило се е едва след 16-ти век. Как преди това го е нямало? Самите руски историци от 17 и 18-ти век не говорят за такива! Дори и в "Гетика" на Йордан не се споменават. В по-новите ѝ преводи таз дума се споменава само и единствено в руските(и сродния му български) преводи. Няма я в английския превод, нито в немския, нито във френския! Тъй нар. "славяни", никога не са имали държава! Хървати са ги измислили едва през 16-ти век. На всичкото отгоре, тез хървати са искали да се премахне "кирилицата" и да бъде заменена с "латиница"! Някои от тях са крали от българската история, за са се изкарат велики и с аристократично минало. Приписвали са си родство с хора, които никога не са били роднини, а и са живяли с разлика от десетки и стотици години - един от друг.

07-01-2023 05:11:14
Нашия (нерегистриран)

Не са имали кой знае какъв избор на растителни храни - ряпа и моркови( май и те пришълци от Китай). Американските храни: домати, пипер, картофи, царевица, боб, фъстъци , които се използват в нашата кухня идват чак през 15-18 век.

07-01-2023 04:07:55
Байван (нерегистриран)

Адски некадърна и проста статия. Прабългари, славяни, самун, каши ... Цирк. Самун .. хахаха

07-01-2023 02:56:35
off (нерегистриран)

за булгура е вярно, баба купуваше жито от църквата и го смилаше на булгур, готвеше го постен или с пиле, на мен ми беше мазно, не го обичах, след Освобождението на руските журналисти им направило впечатление, че има много дълголетници в България и руският цар специално изпратил здравни специалисти да проучат на какво се дължи, установили на храната - зеле, лук, чесън, кисело мляко, хляб.

07-01-2023 02:35:03
неграмотна статия! (нерегистриран)

почти няма вятна и полезна информация, а само шум!

07-01-2023 11:34:51
Д-р Луд (нерегистриран)

Само чакам статията, че съм скрит гей и виновен за глобалното затопляне, защото се интересувам от жени и ям риба и месо с нярязани моркови и рязани краставици, за да си подтискам пенис-фиксацията,макар че не ям моркови и краставици, а повече кисело зеле и домати. Това за авторката няма значение. Тя иска да ни внуши нова псевдотеория, а ние с робско равнодушие да я приемем за истина.

07-01-2023 11:00:07
Пра Шчо (нерегистриран)

Яли пра български кюфтета и пиели пра български кумис с пра български мезета

07-01-2023 10:53:35
той (нерегистриран)

идиотска статия писана от неук идиотин! българите наистина са конен народ, яли са конско, кучешко, и всичко друго което са завоювали или търгували, но никога не са били "прабългари" както няма пра китайци, пра японци, пра чукчи или пра италянци! стига с тия идиотии бре!л

07-01-2023 10:49:00
Глупост та дрънка (нерегистриран)
реплика +22 -14

Не бях чел толкова много глупости на едно място. Платена руска атака племе коне “пра” българи…. Хората вече информирани за фалшивата ни “братска” история от комунизма

Шило
07-01-2023 10:39:41
Шило

Ивче, картофът се е появил в Европа през 16-ти век. При положение, че тази култура я няма, откъде прабългарите да са знаели за него, че и да го ползват?

Вашето тефтерче