Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Дискусия

06-08-2024 10:16:56
Интересно (нерегистриран)

Порази ме това, че ,,галетата е добър заместител в случай, че нямаме хляб у дома,,. Хайде де! Купили сме месо, правим кюфтета и НЯМАМЕ хляб

06-08-2023 01:33:05
да (нерегистриран)

Както се казваше в един просташки виц от времето на социализма, „Ама ти и кайма ли слагаш?“

06-08-2023 11:24:06
/ (нерегистриран)

Накиснат хляб и яйце се слага само за пържени кюфтета. За скара - не.

06-08-2023 09:29:57
Бай Данчо (нерегистриран)

Първо на първо няма такова "животно", като "най-вкусното" кюфте! Това е така, защото различните хора имат различен вкус и предпочитания не само на кюфтето, но и на храната въобще. Все пак за мен ще си остане класиката от преди 40-45 години, когато бях дете и се случваше / най-вече на някой празник или когато ходехме на море в Ахтопол/ татко да ни заведе на ресторант някой ден. От онова време си спомням най-вкусните кюфтета и кебапчета и най-важното което съм запомнил - абсолютно винаги те не бяха осолени предварително, а на масите имаше малки слнички / като панички/ със шарена сол. Тя обикновенно съдържаше сол, черен и червен пипер, чубица, смляна печена царвица и кой знае още колко "тайни" подправки, които я правеха невероятно вкусно, а кюфтето / кебапчето/ топнато в тази "сол" просто те възнасяше на небето. Винаги отделно имаше и лютив червен пипер. Като дете обикновенно исках кебапчета, защото кюфтетата имаха лук и не знам защо до известна възраст...децата ненавиждат лук в каквато и да е манджа или скара.

06-08-2023 09:03:38
Месар (нерегистриран)

Това от преди 35 години, защото беше от месо !!!

Вашето тефтерче