Рецептата е кощунство за употреба на сини сливи, ако споменавате баби!!! Киснат се във варно /гасена вар/ мляко, белят се, маха се костилката и се пълни с орех. Сервира се в паничка която побира една слива и преяждаш.
Пак сгрешена рецепта, но опити за пробиване на залежали и/ или скъпи излишни вещи. Огромна грешка е да добавяте вода към сливите. Те си пускат предостатъчно сок. За добавяне на оцета не знам защо се прави, но всички знаят, че малко преди края се добавя до една чаена лъжичка лимонтузу. А ако ползвате плитка тава, може да ви прекипи извън тавата от сиропа при печене. Аз ползвам тава с височина поне 5 см. И не си купувам сладко без добавена захар, защото с подсладител не е толкова вкусно, нито полезно.
Дискусия