Тези днешните маи само ни прецакват здравето. Истинската закваска се прави от ръжено брашно и вода.
Големи глупости :) Маята няма нужда да се активира(може би само тази на купчета, но дори и това е спорно) Блъскането на тестото е идиотия... особено с днешните маи :) За да получите добър хляб ви трябват качествени продукти :) Нищо повече. Останалото е малко месене и оформяне. Правенето на хляб, козунаци и сладки изделия е ЛЕСНО! Няма никаква философия. Всеки ден си правя хляба с двете ръце, защото не ми се ядат боклуци от магазина. Останалото е вирене на нос и правежи колко сте специални, че сте забъркали една питка един път в годината.
Вземаш всяка фурна за хляб, която се продава по магазинте за техника или Лидл, Кауфланд, фъргаш вътре 650 грама брашно, 350 мл. вода, 1 ч.л. сол и една суха мая на др. Йоткер и, о чудо, получаваш килограм хляб без боклуци, извън боклуците в брашното. А ако искаш био хляб, същата процедура с брашно от лимец, или пълнозърнесто, или смляно на каменна мелница в къщи.
Дискусия