Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Дискусия

09-02-2023 01:47:11
Крали Марко (нерегистриран)

Тези днешните маи само ни прецакват здравето. Истинската закваска се прави от ръжено брашно и вода.

09-02-2023 01:26:43
Ъъъъъъъ (нерегистриран)

Големи глупости :) Маята няма нужда да се активира(може би само тази на купчета, но дори и това е спорно) Блъскането на тестото е идиотия... особено с днешните маи :) За да получите добър хляб ви трябват качествени продукти :) Нищо повече. Останалото е малко месене и оформяне. Правенето на хляб, козунаци и сладки изделия е ЛЕСНО! Няма никаква философия. Всеки ден си правя хляба с двете ръце, защото не ми се ядат боклуци от магазина. Останалото е вирене на нос и правежи колко сте специални, че сте забъркали една питка един път в годината.

09-02-2023 12:54:42
me (нерегистриран)

Вземаш всяка фурна за хляб, която се продава по магазинте за техника или Лидл, Кауфланд, фъргаш вътре 650 грама брашно, 350 мл. вода, 1 ч.л. сол и една суха мая на др. Йоткер и, о чудо, получаваш килограм хляб без боклуци, извън боклуците в брашното. А ако искаш био хляб, същата процедура с брашно от лимец, или пълнозърнесто, или смляно на каменна мелница в къщи.

Вашето тефтерче