Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Супа с кефал

Ароматна и питателна

От Марияна Желева Марияна Желева
10’ Подготовка
45’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Кефал – 1 бр., по-голям
  • Жълтъци – 3 бр.
  • Кисело мляко – 400 г.
  • Сол – на вкус
  • Черен пипер – на вкус
  • Брашно – 3 с.л
  • Вода – 3 л.
  • Морков – 1 бр.
  • Лук кромид – 1 бр.
  • Картоф – 1 бр.
  • Лющян (Девисил) - сух

Начин на приготвяне:

 

  1. Обелваме 1 морков и 1 бр. картоф. Измиваме ги и ги нарязваме на големи парчета.
  2. Почистваме 1 бр. по голям кефал. Нарязвамае го на 3-4 парчета.Измиваме го със студена вода.
  3. Слагаме в тенджера 3 л. вода да заври.
  4. Слагаме кефала във врящата вода. Проверяваме дали рибата и зеленчуците са се сварили. Зеленчуците ги слагаме за вкус.
  5. След като се свари рибата я изваждаме. Махаме ѝ костите, отделяме само месото в купа. Надробяваме го на малки парчета.
  6. Отстраняваме картофа, лука и моркова, те не са ни нужни повече.
  7. Бульона го прецеждаме през голяма цедка. От прецедения бульон ни е нужен малко над 2 л. Отделяме бульона внимателно. Изливаме го в чиста тенджера.
  8. Отделяме на 3 бр. яйца жълтъците. Правим си топла застройка на котлона в касерола с 3 жълтъка, 400 г. кисело мляко и 3 с.л. брашно които разбиваме много бързо и продължително с телена бъркалка на тих огън. Трябва да стане гъста смес. Отдръпваме я.
  9. Като стане готова я прехвърляме при бульона, който сме сложили на котлона и продължаваме да разбъркваме с тел докато се смесят добре двете смеси.
  10. На тих огън оставяме да ври. Слагаме вътре рибата която почистихме и накъсахме. Подправяме със сол и черен пипер и сух лющян.
  11. Оставяме на котлона до готовност да поври. Разбъркваме.
  12. Като стане готова супата сипваме в купички. Отгоре поръсваме с черен пипер и още малко сух лющян.

Дайте оценка:

Тагове: риба сол черен пипер девисил лук картофи яйца бяло брашно кисело мляко грейпфрут вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче