Тиквена торта

Категория:
Време за приготвяне:
0 минути
от: Марияна Желевана 24.04.2017г.

Продукти

Тиква сварена – 3 ч.ч
Стафиди – 1 ч.ч
Бисквити – 350 гр.
Масло – 120 гр.
Пуда захар – 2 с.л
Сварена тиква – за украса
Листа от мента – за украса

За крема :
заквасена сметана – 400 гр.
крема сирене – 1 1/2 бр. малки пакетчета
пудра захар – 2 с.л
ванилия – 1 бр. или кора от 1/2 портокал

какао – за поръсване

Начин на приготвяне

Смиламе с блендер бисквитите много фино. Разчекваме маслото и го смесваме с бисквитите. Към тях слагам пудрата захар и го замесваме с ръце. Нужно е да се получи масло – бисквитена смес. В малка форма за торта слагам тънък слой от нея. С лъжици притискаме, за да стане тънък и гладък слой.. Тиквата я намачкваме в съд чрез вилица. Сварената тиква я смесвам със стафидите. Нанасяме от тиквената смес върху бисквитеният слой. В съд смесваме заквасената метана, крема сиренето и пудрата захар. Разбъркваме всичко до получаване на еднородна гладка смес. Настъргваме кората на 1/ 2 портокал за аромат или слагаме 1 ванилия. Отново разбъркваме с лъжица. От сместа слагаме върху тиквата на тънък слой и заглаждаме. Редуваме пак бисквитен слой. Следва тиквената смес и пак млечната. Трябва да ги подредим по три път и всеки един. Завършваме с млечният. Поръсваме с какао. Цялата тортичка. Правим си от сварена тиква, добре пюрирана малки топчета. Украсяваме с тях и листенца мента. Режем тортичката. Да ви е сладко!Хапваме с горещо горчиво кафе.

Коментари