Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мигелитос

Хапваме с кафе. Да ви е сладко!

От Марияна Желева Марияна Желева
20’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

  • бутертесто-400 гр.
  • брашно за разточване
  • пудра захар за поръсване


За крема:

  • прясно мляко-600 мл.
  • захар-180 гр.
  • ванилия-10 бр..
  • царевично нишесте-3 с.л
  • жълтъка-4 бр.
  • пръчка канела-1 бр.
  • кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:

  1. Разстиламе бутер тесто върху набрашнен плот и го разточваме тънко по оригинална рецепта. 
  2. От него се изрязват квадрати със страни около 4 на 4 см. Аз го изрязах с нож по дължина и ширина, като първо си примерих по ширина и височина по 4 см. и отбелязах с леки резки. Не е нужно шаблон, за да може да използваме цялото тесто без да остават изрезки.
  3. Слагаме хартия за печен в тавите на фурната и се поставят на разстояние едно от друго квадратите. Бухват при печенето.
  4. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност за около 15 минути.
  5. Оставяме да се охладят.
  6. Сипваме млякото в тенджерка, заедно със захарта.Захарта трябва да се разтвори. Разбъркваме.
  7. Жълтъците и нишестето се разбъркват с малко студена вода в купа. Към тях се налива част от топлото мляко.
  8. Сипват се при останалото мляко и се готви на умерен огън докато се сгъсти. Разбъркваме непрекъснато.
  9. След като крема е готов го махаме от котлона.
  10. Добавят се пръчката канела и ванилия за аромат.
  11. Настъргваме кора на лимон и я добавяме и нея. Разбъркваме добре. Оставяме да се охлади. Разбъркваме често.
  12. След като са се охладили бутерките, ги режем през средата с подходящ нож. С лъжица нанасяме от крема върху долната част /тази която е била върху хартията за печене/ и похлупваме с горната. Най – накрая поръсваме с пудра захар. Става чудно десертче.
  13. Хапваме с кафе.Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: лимон яйца бяла захар пудра захар ванилия бяло брашно прясно мляко канела царевично нишесте

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче