Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Карагьоз на фурна във фолио

Подходящ за бърза вечеря

От Марияна Желева Марияна Желева
15’ Подготовка
20’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

  • Карагьоз – 2 бр. едър
  • Зехтин – 2,3 с.л
  • Лимон – 2 резенчета
  • Сол
  • Черен пипер
  • Лющян (девисил) – 2 клонки
  • Розмарин 2 щипки

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме карагьоза, махаме му главата и го измиваме. Подсущаваме го с кърпа.
  2. Посоляваме рибата със сол и черен пипер. Поръсваме и с малко сух розмарин.
  3. В коремчето поръсваме малко сол и черен пипер.
  4. Пъхаме вътре едно резенче лимон и една клонка пресен лющян.
  5. С 1-1 ½ с.л зехтин намазваме карагьоза и го слагаме в фолио. Загръщаме го добре около рибата.
  6. После подправяме и увиваме и другата риба. Слагаме двете увити риби в тавичка и печем на 200 градуса до готовност.

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин сол черен пипер девисил розмарин лимон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче