Кекс с бял шоколад и ванилия

Категория:
Време за приготвяне:
0 минути
от: Марияна Желевана 24.04.2017г.

Продукти

Бял шоколад – 100 гр.
ванилия-1 прахче
бакпулвер – 2 ч.л
брашно – 2 ч.ч
олио-1/2 ч.ч
кисело мляко-1 ч.ч
яйца-1 бр.
масло за намазване на формата
бяла захар-1/2 ч.ч
кафява захар Demerara -1/2 ч.ч

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето с миксер. Смесваме двата вида захари ги прибавяме при яйцето.Разбиваме всичко много добре. Прибавяме олиото и киселото мляко и пак разбиваме. Пресяваме брашното и ми добавяме ванилията и бакпулвера. На части прибавяме брашното в кашата и разбиваме до гладка смес. Нарязваме шоколада на малки кубченца и го прибавяме при кашата. Разбъркваме всичко с лъжица, като гледаме да има шоколад навсякъде. Намазваме с бучица масло форма за кекс с дупка и набрашняваме. Изсипваме сместа и заглажзаме с лъжицата да е равно. Печем в предварително загрята на 180 гр. фурна до готовност. След като се изпече оставяме да изстине и обръщаме в чиния. Режем на парчета и хапваме с кафе. Да ви е сладко!

Коментари