Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Канелената маргаритка (Дейзи) – тарталети

От Мая Тинкърбел Мая Тинкърбел
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

200 г пресято бяло брашно
2 яйца, само белтъците
150 г захар
120 г соево мляко
към 20 мл зехтин
4 супени лъжици какао
Ромова есенция
1 ч.л. канела
Пчелен прашец -1 чаена лъжичка

За крем-декорация:
100 мл соево мляко
1 пакетче желатин
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. канела на прах
ромова есенция
черешки за сладки


Забъркваме тесто от продуктите, където последни добавяме зехтин на капки и предварително сме разбили на сняг захарта с белтъците. Ползвам дървена шпатула за тази цел.
Във формички за тарталети, или подходяща тефлонова форма (12 бр. Бисквитени), разпределяме тестото и печем на 180 градуса за 20 минути. Изваждаме ги чак като станат леко топли, а когато са напълно изстинали насипваме от почти кашкавата желирана смес. Желираната смес я приготвяме с продуктите описани по горе за крем-декорация прибавяйки пакетчето желатин, според инструкциите , отбелязани на опаковката. Довършваме с по черешка всяка тарталета ДЕЙЗИ.
Съхраняваме до поднасянето на хладно.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяла захар пудра захар какао бяло брашно канела

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче