Сиромашки курабийки без яйца

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
40 минути
от: Албена Мишевана 03.04.2017г.

Продукти

1 чаена чаша кисело мляко
1 равна чаена лъжица сода бикарбонат
1 1/2 чаена чаша захар
1/2 (150 мл) чаена чаша олио
700 гр брашно
ванилия или кора от лимон

За поръсване:
счукани орехи и обелени слънчогледови семки

Начин на приготвяне

В дълбока купа пресявате брашното. Разбърквате сода в киселото мляко и след като шупне го добавяте към брашното. След това захарта, ванилията и накрая олиото. Замесвате гладко тесто, което е лепкаво, но това не трябва да ви притеснява, защото точно така трябва да бъде. С намазнени ръце оформяте топчета, които топите в счуканите орехи и обелените слънчогледови семки. Нареждате в тава, в която сте поставили хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато курабийките придобият леко златист цвят.

Коментари