Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

за 2 порции:
1 пилешко филе пеперуда 
лимонов сок
1/2 лимон
черен пипер
мадраско къри

за киноата
1 ч.ч. киноа
2 ч.ч. вода (пилешки бульон)
2 с.л. зехтин
1 малка глава кромид лук
1 морков
1 малка чушка
200 г пресен спанак
2-3 скилидки чесън
1/4 ч.л.сол
1/4 ч.л.кимион
лют пипер по желание

Пилешките филета се разрязват и се оформят две пържоли. Поръсват се обилно с лимонов сок и черен пипер. Оставят се за 15 минути поне. После се запичат на грил тиган, най-лесно е за 2 порции.

В дълбок съд се загрява мазнината и в нея се задушават нарязаните на много ситно лук, морков и чушка. След като зеленчуците омекнат, се прибавя нарязаният на дребно спанак. Разбърква се няколко пъти и се слага нарязаният на дребно чесън.
Следва измитата киноа* и 2 чаши вода. Добавят се останалите подправки.

Вари се на слаб огън до пълното поемане на водата от киноата (около 12 минути). Оставя се да изстине под капака.

* киноата се мие лесно в цедка

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер къри лук моркови пилешко лимон чушки лимонов сок вода кимион лют пипер киноа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче