готварска сметана
300 г пресен спанак
шепа нарязани орехови ядки
150 г пушено месо (по желание)
кашкавал за поръсване
зехтин
сол
черен пипер
В подсолена вода се сварява пастата, отцежда се и се оставя на страна. В загрят тиган се леко се запичат нарязаните орехови ядки и оставяме на страна. В същия тиган поставяме пушеното месо, добавяме измития пресен спанак и запържваме, докато не се изпари водата от спанака. Връщаме обратно в тигана ореховите ядки и заливаме с готварската сметана.
Готвим 5 мин., за да се обединят ароматите, подправяме на вкус със сол и черен пипер и заливаме вече сварената трицветна паста. Поръсваме с кашкавал.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност