Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За сач от 28 см:
около 400 г пилешко филе
400 г свинска плешка
2-3 зелени чушки
300 г гъби
2-3 червени чушки
2-3 скилидки чесън (може 2-3 стръка зелен)
3-4 средно големи глави кромид лук
100 г топено сирене

За маринатата:
10-15 супени лъжици олио
2 чаени лъжици мед
сол на вкус
около 50-60 мл соев сос
подправка за барбекю


Нарязваме месото на не много големи парчета и го слагаме в подходяща дълбока купа. Добавяме към него половината от меда, соевия сос, олиото, сол и подправка за барбекю на вкус. Разбъркваме добре, покриваме с фолио за свежо съхранение и оставяме да престои за два часа в хладилника. След това почистваме и нарязваме на едро зеленчуците, изсипваме ги в подходяща дълбока купа, както месото, добавяме останалия соев сос, олио, мед, сол на вкус и подправка за арбекю, като количеството е по ваш вкус. Разбъркваме добре, покриваме с фолио за свежо съхранение и оставяме и тях за два часа в хладилника. Слагаме сача на студен котлон. Загряваме го. Сипваме малко олио. Ако олиото попие, сипваме отново малко, докато малко олио се задържи на дъното на сача. Изсипваме месото. Готвим до готовност, като разбъркваме от време на време, докато придобие златиста коричка. изваждаме месото в подходящ съд. Слагаме в сача зеленчуците, готвим, докато останат почти на мазнина и се изпари течността, която пускат, като разбъркваме от време на време. Накрая към готовите зеленчуци прибавяме готовото месо, разбъркваме и махаме от котлона. Още докато всичко е горещо, разпределяме отгоре върху ястието на малки парченца топеното сирене и оставяме леко да се разтопи преди сервиране. Ястието е невероятно и на вкус и на аромат. Пробвайте и споделете. Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче