4 скилидки чесън
125 г масло (осолено и меко)
1/2 ч.л. розмарин (пресен)
1/2 ч.л. мащерка (прясна)
Почистете чесъна и го пресовайте (настържете). Смесете с маслото и нарязаните на ситно зелени подправки. Разбъркайте много добре.
Почистете карфиола от зелените листа. Застелете тава с голямо парче алуминиево фолио и сложете карфиола в средата. Намажете го с чесновото масло и го увийте с фолиото. Запечете го в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 ч. и 30 мин. Когато карфиолът е готов, го нарежете и поднесете като гарнитура.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност