250 г пащърнак
500 г целина (глава)
1 л зеленчуков бульон
2 щипки кимион
сол
черен пипер
лимонов сок
зехтин
Загрявате в тенджера 2 с.л. зехтин и добавяте нарязания на ситно лук. Гответе около 5 мин., докато се карамелизира леко. През това време обелете пащърнака и целината и ги нарежете на кубчета. Изсипете ги при лука. Разбъркайте добре и залейте с бульона.
Подправя се със сол, кимион и черен пипер на вкус. Оставете да ври около 20 мин., докато зеленчуците омекнат.
Пасирайте супата и поднесете с лимонов сок и зехтин. По желание може да добавите крутони.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност