Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 глава кромид лук
250 г пащърнак
500 г целина (глава)
1 л зеленчуков бульон
2 щипки кимион
сол
черен пипер
лимонов сок
зехтин




Загрявате в тенджера 2 с.л. зехтин и добавяте нарязания на ситно лук. Гответе около 5 мин., докато се карамелизира леко. През това време обелете пащърнака и целината и ги нарежете на кубчета. Изсипете ги при лука. Разбъркайте добре и залейте с бульона.

Подправя се със сол, кимион и черен пипер на вкус. Оставете да ври около 20 мин., докато зеленчуците омекнат.

Пасирайте супата и поднесете с лимонов сок и зехтин. По желание може да добавите крутони.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче