Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
500 г карфиол, накъсан на розички
200 г картофи 
1 глава кромид лук
2 стръка, крехки целина
2 с.л. брашно 
1 с.л. масло
2 с.л. олио 
150 г бяло саламурено сирене
150 мл прясно мляко
бял пипер
сол




Загрейте в тенджера маслото и олиото. Добавете нарязаните на ситно лук и целина и ги задушете до омекване. Налейте 1 л гореща вода и сипете нарязаните на малки кубчета картофи и накъсания на малки розички карфиол. Варете зеленчуците около 20 мин. и подправете със сол и бял пипер на вкус.

Отстранете от котлона и натрошете вътре сиренето. Пасирайте супата и налейте млякото. Пасирайте отново, за да се смесят напълно и загрейте отново за кратко.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче