Чолбур

Категория:
Време за приготвяне:
20 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 26.02.2017г.

Продукти

50 г масло
2 с.л. брашно
1 с.л. равна сладък червен пипер
700-800 мл гореща вода
1 яйце за застройка
6-8 яйца
2 скилидки чесън
лют червен пипер на вкус
черен пипер на вкус
сол на вкус


Начин на приготвяне

Направете от маслото и брашното светла запръжка. Добавете след това сладкия червен пипер, разбъркайте и веднага разредете с горещата вода. Сами преценете точното количество на водата, чорбата трябва да е плътна. Подправете с лют пипер, сол и черен пипер на вкус. Оставете малко да покъкри, за да не е сурово брашното.

Разбийте яйцето за застройката и го сипете на тънка струйка. Разбъркайте леко, за да се образуват нишки или както се казва да се пресече. От ниско чукнете и останалите яйца директно в чорбата и ги оставете на тих огън да се забулят за 6-7 минути. Накрая нарежете чесъна на тънки филийки и ги добавете към чорбата.

Коментари