100 г черен шоколад
2 яйца
25 г масло
1-2 щипки лют пипер
1 с.л. захар
В подходящ съд на водна баня загрявате еспресото и черния шоколад. Когато шоколадът се разтопи, добавете към тях жълтъците на двете яйца и маслото. Разбъркайте сместа до уеднаквяване и добавете лютия пипер. Оставете сместа да се охлади настрани от котлона.
През това време разбийте белтъците на сняг заедно със захарта. Когато шоколадът е изстинал, започнете да прибавяте от белтъците и да разбърквате внимателно. Изсипете в подходящи чаши или купички сместа и оставяте в хладилник да се охлади.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност