Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Грилован котлет от сьомга със сос Холандез

Сочни и вкусни

От Jolie Hduff Jolie Hduff
25’ Подготовка
20’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 котлета от сьомга
  • черен пипер
  • сол
  • сокът на половин лимон
  • 2 с.л. зехтин

За соса:

  • 100 г масло
  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. лимонов сок
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

  1. Овкусете котлетите от двете страни със сол и черен пипер на вкус. Изстискайте лимоновия сок върху тях и оставете в хладилник за около 20 минути да се мариноват добре.
  2. Пригответе сос Холандез като разтопите маслото и го оставите на страни. Поставете купа на водна баня и сипете жълтъците вътре. Започнете да разбивате с тел, докато започнат да се сгъстяват. Внимавайте купата да не докосва водата и температурата да не е прекалено силна, за да не се получи омлет. При непрекъснато бъркате се добавят маслото и лимоновия сок на тънка струя. Овкусява се със сол и черен пипер.
  3. Намажете горещ грил тиган със зехтина и запечете котлетите от двете страни за по 2 минути. В зависимост от това колко е дебелината на самите котлети е възможно времето за готовност да варира. Месото на рибата трябва да се отделя лесно, но да остане розово отвътре.
  4. Сервирайте по един котлет, полят със соса. За лека гарнитура добавете в порцията шепа листа от рукола или зелена салата.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче