120 мл течна сладка сметана
½ ч.л. канела
1-2 щипки кайенски пипер или най-лютия, който имате
какао
Разтопете на водна баня шоколада и добавете канелата и лютия пипер. Дръпнете от котлона и започнете внимателно да изсипвате сметаната при шоколада. След това разбъркайте добре и приберете в хладилник за няколко часа – сместа хубаво трябва да се стегне.
Извадете шоколадовата смес и започнете да оформяте топчета, като преди това хубаво трябва да посипете ръцете си с какао. Нареждате готовите трюфелчета в подходяща тава – ако искате оваляте ги в ядки или пръчици. Сложете в хладилник, за да стегнат добре.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност