Тарталетки с ягоди

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
60 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 22.02.2017г.

Продукти

пресни ягоди по едри - 6 бр.
конфитюр от ягоди - 6 с.л.

за тестото:
брашно - 200 г
студено масло - 100 г
пудра захар - 3 с.л.
жълтък - 1 бр.
студена вода - 3 с.л.
бакпулвер - 1 ч.л.
ванилия - 1 бр.

за крема:
крем сирене Маскарпоне - 250 г
сладкарска сметана - 100 мл
пудра захар - 70 г

Начин на приготвяне

Пригответе тестото за тарталетите, като в купичка пресеете брашното, пудрата захар и бакпулвера. Нарежете маслото на малки кубчета и добавете и него. Разбъркайте добре с пръсти, като претривате маслото с брашното, за да се получат маслени трохи.

Изсипете жълтъка, студената вода и ванилията и омесете тестото добре, за да стане на топка. Завийте в домакинско фолио и оставете в хладилник да почине около 30 мин.

През това време направете крема, като разбиете сметаната с пудрата захар и постепенно добавите към нея на части крем сиренето. Оставете на хладно.

Разделете тестото на 6 топки. Разточете всяка топка с диаметър по голям от този на формичката за тарталети. Притиснете хубаво тестото към стените и с вилица направете дупчици по дъното, за да не се надигне.

Печете в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. Извадете ги от формичките и охладете на решетка.

Във всяка тарталетка на дъното поставете по една лъжица конфитюр. Шприцовайте крем и отгоре украсете с по една измита ягода нарязана на ветрило.

Приберете на хладно и оставете за поне 2 часа да престоят преди консумация.

Коментари