Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За форма с диаметър 16-18 см, 6-8 порции:
5 бр. кори за баница - 150 г
30 г масло
1 с.л. олио

За крема:
500 мл прясно мляко
5 с.л. захар
2 яйца
3 с.л. брашно
2 пак. ванилия
30 г масло

Мазнината се загрява до разтопяване на маслото. Фурната се загрява на 200 градуса. Тавичката, в която ще се приготвя сладкишът, се намазва с мазнина - дъното и стените. Всяка кора се намазва с мазнина и се подреждат една върху друга тавичката. Пече се до златисто, около 15 минути.

Изважда се от фурната и корите леко се натрошават (за по-лесно сервиране след това). 

400 мл от млякото се слагат да заврат със захарта. В блендер се слагат 100 мл мляко, яйцата и брашното. Разбърква се много добре. Може да се използва висок съд и пасатор.

Получената смес се изсипва внимателно във врящото мляко. Бърка се с телена бъркалка докато заври и започне да се сгъстява. Отдръпва се от огъня. Прибавят се ванилията и маслото. Разбърква се добре. Кремът се изсипва върху изпечените кори. Запича се отново за 10-ина минути.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче