Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
300 мл шампанско
200 мл сметана
2 с.л. захар
1 пудинг ванилия
3 жълтъка за малиновия топинг
300 г малини
1/2 ч.ч. захар

кекс - или блат за торти
150 мл сметана
шоколадови пурички
захарни топчета

Налейте шампанското в касерола и добавете захарта. Оставете да заври. В купа се разбиват жълтъците и пудинга. Добавя се сметаната. Хубаво се разбърква и към сместа се налива врящото шампанско. Върнете обратно в касеролата и бъркайте, докато се сгъсти. Свалете от котлона и оставете леко да се охлади.

В друга касерола сипете малините (отделете една част) и захарта. Варете, докато се сгъсти (около 10-15 минути). Оставете топинга настрана. От блата изрежете 8 малки кръгчета. Вземете 4 чаши и във всяка поставете по едно кръгче. Върху тях разпределете 1/2 от крема. Сложете по още едно кръгче, като притиснете леко към крема. Разпределете останалия крем. Във всяка чашка поставете по няколко от отделените малини. Върху тях разпределете малиновия топинг. Украсете десерта с розички от сметана, пурички и захарни топчета. Оставят се в хладилника да се охладят.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче