Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 кг пилешки гърди
2 с.л. олио
1 голяма глава лук
3-4 скилидки чесън
3-4 моркова
80 г масло
6 с.л. брашно
400 г замразен грах
2-3 кубчета пилешки бульон
1 ч.ч. течна готварска сметана
1 ч.л. мащерка
2 листа дафинов лист
сол
1/2 връзка магданоз

За кнедлите:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. течна готварска сметана

Пилешкото месо се нарязва на хапки. В по-дълбока тенджера се слагат 2 с.л. олио и месото се запържва, докато придобие лек апетитен загар. След това се изважда. В останалата мазнина се слагат ситно нарязаният лук и нарязаните на колелца моркови. След като лукът омекне, се прибавят ситно нарязаните скилидки чесън. Котлонът се намалява на средна степен и се добавя маслото. Когато се разтопи, се слага брашното. Разбърква се много добре за няколко минути. Прибавят се късчетата месо и отново се разбърква. Ястието се залива с около 1,5 л вода и се прибавят кубчетата бульон, сметаната, мащерката и дафиновият лист. Ако е необходимо, се посолява. Когато супата заври, се прибавя замразеният грах. Похлупва се и се оставя да къкри.

През това време в купа се смесват сухите съставки за кнедлите. Разбърква се добре и се добавя сметаната. Бърка се с лъжица, докато се получи еднородна смес. Когато стане трудно бъркането с лъжица, мачкайте сместа с ръце, за да се получи тесто. С помощта на лъжица се загребва от тестото и се оформят топки. Трябва да се получат около 15-16 топки с големина на орех (аз ги направих по-малки).

Дафиновият лист се маха от супата и се пускат една по една кнедлите, като трябва да се внимава да не се докосват, за да не се слепят. Поръсва се със ситно нарязан магданоз, похлупва се и се оставя да къкри за още 15 минути или докато кнедлите се сварят (проверява се с дървена клечица, която трябва да излезе суха).

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче