Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
разтопено масло - 100 г и още за намазване
кафява захар - 300 г
брашно с набухвател - 275 г
бакпулвер - 1 ч.л.
нарязани на дребно орехови ядки - 100 г
4 малки банана
пълномаслено мляко - 250 мл
3 големи яйца
ром - 2 с.л.
кленов сироп или мед - 4 с.л.
яйчен крем или сладолед за сервиране

Сложете в купа брашното, бакпулвера, 140 гр от захарта, по-голяма част от орехите и 1/2 ч.л сол. Намачкайте един бабан в друга купа, добавете маслото, яйцата, млякото и рома. Налейте мокрите съставки към сухите и разбъркайте добре. Сипете сместа в намаслена тавичка и заравнете повърхността. Нарежете останалите банани по дължина и ги подредете върху сместа. Поръсете с орехите. Смесете останалата захар с кленовия сироп и 330 мл. вряща вода. Разбъркайте, докато захарта се разтвори. Излейте течността върху сладкиша и печете 1 час или докато повърхността се стегне и сосът започне да бълбука по краищата. Горещият сироп няма да съсипе сладкиша, а ще се превърне в невероятен карамелен сос на дъното. Сервирайте още топъл с топка сладолед или яйчен крем.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче