Пилешка яхния с грах и картофи

Категория: / Пилешко / С месо
Време за приготвяне:
60 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 26.01.2017г.

Продукти

пилешко месо - 400 г
грах в буркан - 720 г
картофи - 1 кг
праз лук - 1 стрък
1 печена червена чушка
домати на кубчета от консерва - 2 с.л.
пресен магданоз - 1/2 връзка
брашно - 2 с.л.
дафинов лист - 2-3 бр.
олио - 3 с.л.
черчен пипер - 1 с.л.
черен пипер на вкус
сол на вкус

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера.Нарежете праз лука и чушката на дребно.Запържете ги леко и добавете нарязаното на малки късчета пилешко месо. Щом се позачерви, сипете брашното и гответе за кратко като разбърквате, за да не залепне. Добавете червения пипер, черен пипер на вкус и дафиновите листа. Налейте гореща вода около 800 мл. Прибавете отцедения грах и нарязаните на малки кубчета картофи. Варете яхнията до пълното сваряване на картофите. Добавете доматите и сол на вкус. Гответе още 5 мин. Поднесете с нарязан на ситно пресен магданоз.

Коментари