Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За масленото тесто:
студено масло на кубчета - 200 г
бяло брашно - 400 г
1 яйце -
канела - 1 ч.л.
нерафинирана тръстикова захар Dark Muscovado - 2 с.л.
студена вода - 2 с.л.

За плънката:
ябълки на кубчета, белени - 300 г
дюли на кубчета, белени - 300 г
тиква цигулка на кубчета, белена - 300 г
канела - 1 ч.л.
карамфил на прах - 1/3 ч.л.
звезден анасон - 1 бр.
орехови ядки - 150 г
нерафинирана тръстикова захар Dark Muscovado - 3 с.л.
масло - 3 с.л.
пудра захар за поръсване на готовия пай
сладолед или заквасена сметана за сервиране

Пригответе тестото като смесите маслото и брашното. Стрийте добре до получаване на маслени трохи и добавете яйцето, захарта, канелата и водата. Замесете бързо всичко на топка и я приберете на хладно за 30 мин. В дълбок тиган с незалепващо покритие сипете захарта и маслото (3 с.л.). Разбъркайте и щом се разтопят, добавете тиквата и дюлите. Сложете канелата, карамфила и анасона. Задушете ги в карамела до омекване и добавете ябълките. Гответе още малко и отстранете от огъня. Махнете звездичката анасон и прибавете ореховите ядки. Разбъркайте добре. Извадете тестото и го разделете на три.Две от топките смесете и разточете на кръг с диаметър малко по-голям от този на формата за пай (24 см). Застелете я с хартия за печене и отгоре покрийте с тестото. Разпределете равномерно плънката. Разточете останалото тестото и нарежете на ленти. Покрийте пая с тях като ги преплетете на решетка. Може да направите и цветя, и листа за по-красива визия. Загърнете краищата на тестото. Печете в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване на тестото. Извадете и оставете да се охлади във формата. Поръсете с пудра захар и сервирайте със сладолед или заквасена сметана.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче