Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
100 г измит продълговат ориз
1 средно голям морков
малка глава лук
2 скилидки чесън
1-2 щипки черен пипер
червен сладък пипер - 2 чаени лъжички
2 супени л. сух джоджен
към 2 супени лъжици сушен тарос
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка сол
12 зелеви листа от кисела зелка


Нарязаният на ситни кубчета морков слагаме в олиото, следван от нарязания лук. На умерен огън последователно прибавяме ориза и джоджена и тарос. Със слагането на зелените подправки добавяме топла вода към 200 милилитра. Разбъркваме без да махаме от котлона. В следващите 6-7 минути разтръскваме няколко пъти сместа, за да набъбне ориза. Добавяме накълцаните скилидки чесън, солта. Изключваме котлона и след още 2 минути разбъркваме, добавяйки червеният и черен пипер. Разпределяме сместа по зелевите листа. Оформяме сармичка в леко намазано с олио листо. Печем в малка тавичка с много малко вода, или зелев сок. Би могло да се размеси 1 супена лъж. брашно и сол и да се полеят сармите преди запичане за 8 минути на 180 градуса във фурна. Моите сарми са без заливка с брашно, понеже ги поднасям с посолено кисело мляко и допълнително лют пипер още, докато са топли.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче