Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тортата на Гео за Никулден - с морски дарове и зеленчуци

От Beloeva Stanislava Beloeva Stanislava

Основа:
1 кг бланширан микс морски дарове
8 скилидки чесън
1 буркан (400 г мариновано червено цвекло)
2 пакетчета желатин на "Др. Йоткер"
4 стръка селъри
1 глава резене (копър)
сокът и настърганата кора на 1 портокал
1 лимон
5-6 кумкуата
1 с.л. кокосово масло
1 ч.л. пи
пер меланж
1 ч.л. лют (пушен) пипер

Декорация:
1 кг сварени картофи
3 с.л. английска горчица
1 стрък праз
1 връзка магданоз
1 връзка копър
3 с.л. зехтин екстра
4 с.л. домашен смокинов (ябълков) оцет
1 ч.л. калиева (морска) сол
6 авокадо
сокът на един лимон
1 земна ябълка (алабаш), нарязана на тънки полумесеци
натурални маслини
каперси


Задушаваме морските дарове с кокосовото масло, счукания чесън и сухите подправки за 3-4 минути. Разтваряме желатина в сока на цвеклото, добавяме сока и кората на цитрусите, парченца селъри, цвекло, резене, разбъркваме и изсипваме сместа в тортена ринг форма, покрита с алуминиево фолио. Слагаме я във фризера за 30-40 минути поне.

През това време приготвяме картофена салата от кубчета картофи, праз, зелени подправки и я овкусяваме със заливка от сол, оцет, горчица и зехтин. След като се желира основата (120 минути), оформяме главата на рибата с картофена салата и измазваме около основата, като продължаваме до опашката.

Пасираме 3 авокадо с малко сол, пипер и лимон, шприцоваме рибата по показания начин (на снимката).

Другото авокадо нарязваме на резени и заедно с резените земна ябълка дооформяме опашката. Отгоре украсяваме с маслини и каперси.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче