1 л вода
250 г захар
100 г шоколад
Обелваме крушите и ги оставяме с дръжките. Във водата слагаме захарта и загряваме на не повече от 60 градуса. Сиропът не трябва да ври. Пошираме крушите за 10-11 минути в захарния сироп.
Разчупваме шоколада на малки блокчета. Топим го на парна баня. Върху мраморна плоча изсипваме 2/3 от разтопения шоколад и го разстиламе. Трябва да стигне температура около 30 градуса. Събираме с шпатула и го връщаме при другата 1/3 шоколад (всичко това се нарича темпериране).
Поливаме крушите и оставяме да стегнат. Сервираме по наш вкус.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност