Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
3 средно твърди круши
1 л вода
250 г захар
100 г шоколад

Обелваме крушите и ги оставяме с дръжките. Във водата слагаме захарта и загряваме на не повече от 60 градуса. Сиропът не трябва да ври. Пошираме крушите за 10-11 минути в захарния сироп.

Разчупваме шоколада на малки блокчета. Топим го на парна баня. Върху мраморна плоча изсипваме 2/3 от разтопения шоколад и го разстиламе. Трябва да стигне температура около 30 градуса. Събираме с шпатула и го връщаме при другата 1/3 шоколад (всичко това се нарича темпериране).

Поливаме крушите и оставяме да стегнат. Сервираме по наш вкус.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче