Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
250 г царевичен грис
1 л прясно мляко
200 г захар
2 банана
2 с.л. мед
листа босилек
нес кафе

Кипваме млякото със захарта. Намаляваме котлона. Добавяме по малко гриса и бъркаме постоянно до сгъстяване. Сипваме във форми и оставяме да се охлади напълно. Бананите пасираме и замразяваме във форми по желание.

Сервираме, като обръщаме една форма, нарязваме гриса на еднакви по дебелина слайсове. Замръзналото бананово пюре също вадим от формата и слагаме няколко парчета. Поръсваме ги с нес кафе. Полентата заливаме с меда и слагаме листа босилек.

Грисът е за осем броя форми за крем карамел.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче