150 г филе "Елена"
200 г сирене гауда
200 г сирене грюер
За соса:
1 консерва домати
1 с.л.захар
1 с.л.сол
1 с.л. сух риган
8-10 листа босилек
1 ч.л.черен пипер
5-6 скилидки чесън
1 глава червен лук
2 с.л.зехтин
Спагетите варим в четири литра вода със сол. Оставяме ги ал денте (леко несварени). Соса приготвяме от пасирани доматите, задушените лук, чесън и подправки на слаб котлон.
В тигана със соса добавяме пастата за 2-3 минути. Разбъркваме добре и сваляме от котлона. Навиваме паста с щипка върху черпак и я поставяме в центъра на чинията. Нарязваме филето на слайс машина. Сирената режем с белачка за зеленчуци. Сервираме пастата топла, за да могат сирената да се разтопят леко.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност