Свинско каре в хрупкава кора с картофи

Категория: / Свинско
Време за приготвяне:
60 минути
от: Krasimir Vasilevна 08.11.2016г.

Продукти

За четири порции:
600 г сварено свинско контра филе
4 кори за баница
1 кг картофи
1 ч.л.кардамон
1-2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
5-6 листа босилек

За соса:
1 кофичка гъсто кисело мляко
5-6 скилидки чесън
копър
сол
1 с.л.горчица

Начин на приготвяне

Свареното свинско режем на по дебели равни парчета. Вземаме една кора, намазваме я със зехтин и сгъваме на три по дължина. Навиваме кората стегнато около парче месо. Печем на 200 градуса до готовност. Оставяме да изстине.

Картофите варим и режем на четири еднакви парчета, овкусяваме ги с кардамон, сол, черен пипер. Сервираме по едно парче месо, четири парчета картофи.

Приготвяме чеснов сос от млякото, чесъна, солта и горчицата. Овкусяваме с копър. Украсяваме с листата босилек и сервираме.

Коментари